Sinds gisteren via de beruchte jeep-boat-jeep aangekomen in Monteverde. Gezien het feit dat het hier al vijf dagen onafgebroken regent weten we vanwaar de naam Monte Verde komt…
De ergste wegen in Costa Rica hebben hier weinig aan de verbeelding overlatende namen. Als je drie uur op een weg gezeten hebt met de naam “Bonecrusher” of “The Punisher” dan weet je wel waarom. Persoonlijk kijken we uit naar de “Dude, where’s the transmission”

Onderweg een giftige slang zien gestenigd worden door een Tico (t was pertans een scheuntse), foto’s genomen van rode, groene, rood met groene, groen met rode kikkers.
Tarantula’s over Eveline haar hand laten lopen. Kakkerlakken op Steven zijn hand (soort zoekt soort). Vlinders van 15cm overal. Koffieplantages met geurige koffie. U begrijpt het : just another day in Costa Rica

Maar als je echt op zoek bent naar avontuur moet je eens dollars proberen afhalen in een costaricaanse bank. Een kerel met een riotgun liet ons binnen. Vervolgens moesten we één voor één door twee sluisdeuren. Een bewaker stuurde ons naar een loket. die stuurde ons met een papier naar een ander loket. Welke haar op haar beurt opnieuw naar het eerste loket stuurde met een ingevuld papier. En vervolgens na ongeveer 40min waren we de trotse eigenaars van de ongelooflijke som van 250 dollares. De transactie van de maand. (stevo, hier kan VDK nog wat van leren)

volgende bericht zal uit Rincón de la Vieja (hoek van t oud wijveke of zoiets) zijn

hasta pronto amigos

Categorieën: Costa Rica

5 reacties

Reacties zijn gesloten.