Mission accomplished ! We hebben onze turtle gezien. Het was een groene kanjer van ongeveer 1,5m groot. Het beest heeft de zware klus van het leggen van 120 eieren in een zelfgegraven put van ongeveer een halve meter geklaard. Respect. Als beloning vormde zich een erehaag van ongeveer 100man zich rond het beestje, dat heb je als er op het einde van het turtleseizoen nog slechts 1 beest om de twee dagen of zo aan wal komt…maar goed, het blijft een prachtige ervaring.

Voor de rest in Tortuguero genoten van het schitterende weer en vooral van de rijke natuur. Columbus loog niet toen hij het land een naam gaf. We schrijven bij op ons palmares : howler monkey (brulapen), spider monkeys, leguanen, kaaimannen, toekans, tarantulas enz.

Carribean food is very very good !! Het kon bijna tippen aan de Belgische stoverij met costaricaans tintje die we voorgeschoteld kregen in Rincon de la vieja>

Met spijt in het hart hebben we ondertussen Tortuguero verlaten. Maar het fijne daarvan is dat we ondertussen in een al bijna even leuke plaats zijn. Cahuita. Zonet ons reuze (letterlijk) ontbijt genoten = reuzepannekoeken met yoghurt en fruitvulling.
De regen heeft ons ingehaald, maar we hebben goede hoop dat het hier snel zal veranderen. Nu dus op zoek naar een regenactiviteit, en morgen hopelijk de mooie wandeling in het park en eventueel een snorkeltje doen.

Tot gauw
rastaman en girl

ENGLISH

Mission accomplished ! We have seen a green turtle, a giant. Although, because the season is ending, there were about hundred people on the beach, it still is a unique experience.

We really enjoyed Tortuguero, columbus wasn´t wrong when he named the country.
The nice weather, the laidback atmosphere, Tortuguero has it all…

We now have reached are next destination, Cahuita.
Just finished a giant pancake breakfast, and now we are looking for things to do when it rains, because the rain caught us up. Hopefully we can do some snorkelling in the reef tomorrow.

rataman eand girl

Categorieën: Costa Rica

5 reacties

Reacties zijn gesloten.