Dit was de laatste zin die een meisje in haar dagboek schreef toen ze naar het woeste goudzoekersstadje Bodie vertrok. In 1890 een van de meest beruchte maar ook welvarende steden van de VS. Meer dan 2000 miljoen dollar aan goud is daar opgegraven, en dus wilde iedereen wel een graantje meepikken. Dit duurde echter niet lang en na ongeveer 4 jaar was het stadje van 10000 inwoners omgetoverd in een dorp van 40. Tot zover de geschiedenis. Op vandaag is Bodie 1 van de best bewaarde Ghosttowns. Alles ligt er nog precies alsof de mensen er gisteren vertrokken zijn. Tot de boeken op de lessenaars in het schooltje toe.

Next was Mono lake, typerend hier zijn de door zout en mineralen gevormde Tufa’s. Dit zijn een soort van rotsformaties in het water. Het water van het meer is zo zout dat er behalve enkele zoutgarnalen en alkalievliegjes geen leven is. Maar de kustlijn zag dus letterlijk zwart van de vliegjes.

Overnacht in Mammoth Lake (klinkt stoer, is het niet). Dit is een skiresort met een tiental meertjes in de bergen, mooi, maar ook niet meer dan dat. Behalve dan de Vons, een supermarkt die zijn gelijke niet kent.

ENGLISH

After Yosemite we made a short visit to Bodie, this is a really amazing Ghosttown, it is just like the people who lived there around 1890, left yesterday. It was an infamous goldminers town with a lot of gunmen but with even more gold (around 2000 million dollars of gold was found there).

Next stop : Mono Lake, typical here are the Tufa’s, a kind of salt and mineral formed rocks in the lake. The edge of the lake is litterally filled with millions of black alcali-flies.

We slept at Mammoth Lakes, (thank you Jeff for the tip). This is a nice skiresort with some lakes in the mountains. Best there was Vons store, they really got evereything there. We finally decided to buy a cooler with ice.

greetz
S & E

Categorieën: USA

1 reactie

Reacties zijn gesloten.